Adviesdiensten

Bouwfysica

Op verschillende bouwfysische vlakken kunnen we u van advies voorzien: daglichttoetreding, ventilatie en spuiventilatie, thermische isolatie, milieuprestatie en engergieprestatie (va. 2021 BENG).

Onze bouwfysica advisering richt zich met name op woningen en kleine utiliteitsbouw.

Energielabels

Binnenkort zijn we gelicenseerd om energielabels voor bestaande en nieuwbouwwoningen af te geven. Bij nieuwbouwwoningen of grote renovaties kunnen we bovendien u ondersteunen in het traject dat vooraf gaat aan de aanvraag van een label, zodat u bij bij de aanvraag niet voor verassingen komt te staan.

Brandveiligheid

Er zijn verschillende momenten waarop het nodig kan zijn om de brandveiligheid van uw gebouw tegen het licht te houden. Bij een nieuw- of verbouw ontwerp, of bij veranderingen in het gebruik.

In al deze fasen kunnen we u ondersteunen. Voor een ontwerp kunnen we een quicksan of bouwaanvraagrapport opstellen. Ook kunnen we een volledige gebruiksmelding of omgevingsvergunning brandveilig gebruik voor u verzorgen.

Twijfelt u over de brandveiligheidsstaat van uw gebouw, dan kunnen we dit inzichtelijk maken met een brandveiligheidsinspectie.

Ook voor ontruimingsplattegronden bent u bij ons aan het juiste adres.

Bouwbesluittoetsing

HJ Advies is gediplomeerd expert op het gebied van Bouwbesluit toetsing. We kunnen voor u bouwplannen een volledige bouwbesluittoets uitvoeren. Een dergelijke toets kan het vergunningentraject soepeler laten verlopen.

Soms passen uw plannen niet binnen de kaders van het Bouwbesluit. De regelgeving biedt altijd de mogelijkheid om af te wijken. Wij kunnen in dat geval een gelijkwaardigheid opstellen, waarmee u aantoont dat u als nog aan alle regels voldoet.

AL ONZE ADVIESDIENSTEN IN HET KORT

daglicht · ventilatie · spuiventilatie · warmteweerstand · EPC · BENG · Energielabel MPG warmteverlies · gebruiksmelding · omgevingsvergunning brandveilig gebruik gelijkwaardigheden · bouwbesluittoets · brandveiligheidsinspectie · ontruimingsplan vuurlastberekening · bouwaanvraagrapport · grote brandcompartimenten ontruimingsplattegronden · quickscan brandveiligheid · maximale bezetting van een gebouw

We staan voor u klaar.

%d bloggers liken dit: